Aktuality

          • Bruslení III. a IV. tříd

            22. 12. 2019

            V úterý 17. 12. 2019 vyrazily III. a IV. třídy na zimní stadion v Hradci Králové. Některé děti stály na bruslích poprvé, jiné musely kdysi naučené pohyby oprášit a někdo se na bruslích cítil jako ryba ve vodě. Velké poděkování patří panu Luňákovi, který se dětem věnoval a naučil je spoustu nových dovedností.

        • Bruslení III. a IV. tříd
        • VI. A v Muzeu východních Čech
          • VI. A v Muzeu východních Čech
            20. 12. 2019

            Ve čtvrtek 19. 12. se po třídnických hodinách VI. A vypravila do centra. Měli jsme v plánu navštívit hradecké informační centrum, Muzeum východních Čech a Adventní trhy na Masarykově náměstí.
            V Informačním centru na Eliščině nábřeží nás paní Šubrtová seznámila s řadou služeb, které centrum nabízí. Někteří žáci si zakoupili turistické známky, magnetické vizitky, jízdní řád MHD nebo jiné upomínkové předměty. V přízemí centra jsme si prohlédli výstavu s názvem Hard and Heavy. Potom jsme zamířili do Muzea, kde jsme měli možnost vidět přednáškový sál, ředitelskou pracovnu nebo fotoateliér. Výstavní prostory uvnitř budovy jsou připravovány pro výstavu o gotice, ale měli jsme možnost prolétnout si cyklovýstavu s názvem Okolo Hradce, kde děti nejvíce zaujalo vysoké kolo.
            Z Muzea jsme šli na Masarykovo náměstí, kde někteří ochutnali nabízené speciality a jiní koupili drobnosti pro své blízké.

          • Východočeské dechové kvinteto

            20. 12. 2019

            V úterý 17. 12. 2019 k nám do školy opět zavítalo Východočeské dechové kvinteto. Krásnou hudební interpretací pohádky „Sněhurka a sedm trpaslíků“, kterou jsme měli možnost slyšet, se hudebníkům podařilo navodit nejen velmi příjemnou předvánoční atmosféru, ale také děti něco naučit. Prostřednictvím pohádky hudebníci děti seznamovaly s hudebními nástroji – hoboj, lesní roh, fagot, příčná flétna, pikola, klarinet. Vyzkoušeli jsme si, že pohádku nemusíme sledovat jenom v televizi, že hudba nám napomáhá lépe vnímat vyprávěný příběh. Na závěr jsme si všichni zazpívali a zahráli na dirigenta.

        • Východočeské dechové kvinteto
          • Vánoční sportovní turnaj 1. a 2. ročníku – 16. 12. 2019
            20. 12. 2019

            V pondělí si prvňáci a druháci užili při společném vánočním turnaji trochu pohybu navíc. Při štafetových hrách poměřili své síly, při cvičení na žíněnkách a lavičkách procvičili obratnost, hráli pohybové hry a míčové hry. Závěrečný pokřik jednoznačně potvrdil, že si děti společně strávený čas užily.

          • Důležité upozornění!

            20. 12. 2019

            Od 1. ledna 2020 dojde z důvodu efektivnějšího vedení účetnictví a rozšiřující se struktury účetnictví k oddělení  účtů – jeden účet pro jídelnu na platbu stravného a druhý účet na příjem ostatních plateb (družina, školkovné, LV, ŠVP, výlety nad 500,- Kč, ...). Podrobnější informace naleznete zde.

            Od 1. února dojde k úpravě ceny stravného, více informací zde.

        • Důležité upozornění!
        • Žáci druhého stupně na bruslích
          • Žáci druhého stupně na bruslích
            17. 12. 2019

            Podoba současného počasí určitě nenadchne žádného milovníka zimních sportů. Astronomicky je sice stále podzim a svou vládu předá oficiálně zimě až za několik dní, ale to nemění nic na tom, že mnozí zimní nadšenci již netrpělivě vyhlíží první sněhové vločky a první zamrzlý rybník. Jak to tak vypadá, budou marně vyhlížet ještě dlouho. 

            Proto více něž šedestát žáků z druhého stupně využilo možnost zabruslit si alespoň na kryté ploše a v pondělí vyrazili za tímto účelem do haly zimního stadionu v Třebechovicích. 

             

          • Schránka důvěry

            17. 12. 2019

            Snad všichni jsme se někdy ocitli v situaci, se kterou jsme si nevěděli rady, potřebovali jsme se někomu svěřit a poprosit ho o radu. Pro všechny žáky, kteří takovou pomoc a radu potřebují, ale zatím nemají odvahu přijít za „dospěláky“ osobně, ale i pro ty, kteří chtějí škole něco velmi důležitého sdělit, byla nově zřízena elektronická Schránka důvěry, kterou neleznete zde.

        • Druháci v Městské knihovně
          • Druháci v Městské knihovně
            16. 12. 2019

            V pondělí 9. 12. 2019 druháci navštívili knihovnu Wonkova, kde jim dopoledne zpříjemnil program „Jak se rodí kniha“. Děti se rozdělily do skupin a poté dostaly knihu zabalenou v zavinovačce jako novorozeně, jejich úkolem bylo vytvořit něco jako rodný list knihy tzv. Knižní kartu. Zahrály si také Kimovu hru, vyrobily záložku a nechybělo samozřejmě ani oblíbené prohlížení a půjčování knih. 

          • Adventní trhy

            15. 12. 2019

            Pátek třináctého nebyl pro naši školu určitě nešťastný, jak se o něm občas říká. V tento den jsme totiž prožili příjemné dopoledne na adventních trzích pořádaných naší školou.

            Školní lavice se proměnily v prodejní pulty a prohýbaly se pod  množstvím krásných výrobků, které připravily děti pod vedením svých učitelek při hodinách výtvarné výchovy, pracovních činnostech a v kroužku keramiky, ale také doma spolu s rodiči a prarodiči. Bylo opravdu z čeho vybírat a mnozí návštěvníci využili možnosti zakoupit adventní věnce, svícny, vánoční dekorace, perníčky i různé další drobnosti, kterými obdarují své blízké.

            Žáci devátých tříd se postarali o výborné občerstvení. Do jejich bufetu na chodbě mířili hlavně mladší spolužáci, ale třídy, které se pro toto dopoledne proměnily v cukrárny, poskytly příjemné prostředí pro posezení u kávy a zákusků hlavně pro rodiče, vyučující a také bývalé žáky naší školy, kteří se u příležitosti adventních trhů každoročně vracejí. 

            Pevně věříme, že si všichni tuto předvánoční akci užili a za rok se opět shledáme.

        • Adventní trhy
          • Krajské kolo soutěže Mladý chemik
            20. 12. 2019

            V listopadu proběhlo v devátých třídách školní kolo chemické soutěže - Mladý chemik. Jako každý rok, se pak tři nejlepší řešitelé školního kola vydali 10. 12. do Pardubic, na Střední průmyslovou školu chemickou, kde proběhlo krajské kolo. Tady už byla konkurence opravdu velká, soutěžilo zde přes 450 žáků. Naši reprezentanti - Tomáš Bartoš, Martin Vlastník a Veronika Vopršálová, si zaslouží velkou pochvalu za odvahu, protože do tohoto boje šli, množství tolika chemiků je nijak neodradilo a reprezentovali naší školu s nadšením a s úsměvem na rtech.

          • Třebechovické muzeum Betlémů - II., I. A, I. B

            16. 12. 2019

            Čtvrteční vyučování v prvních a druhých třídách nahradil tematický předvánoční výlet do TŘEBECHOVICKÉHO MUZEA BETLÉMŮ. Děti si zde měly možnost prohlédnout výstavu Králických betlémů, Dědečkových betlémů, zlatým hřebem pak byla prohlídka unikátního, více než sto let starého, Třebechovického Proboštova betlému.

        • Třebechovické muzeum Betlémů - II., I. A, I. B
        • Knihovna Kukleny – Lucka Luciperka I. A, I. B
          • Knihovna Kukleny – Lucka Luciperka I. A, I. B
            16. 12. 2019

            Ve středu 11. 12. 2019 prvňáci navštívili knihovnu v Kuklenách - čekala na ně čertice s čertovským programem „Lucka Luciperka“. Děti se seznámily s knižní postavou Luckou Luciperkou, jejím psem čertem, kterého později porovnávaly se skutečným čertem. Při skládání vět prvňáci prokázali, že čtení již pro ně není něčím neznámým. Na závěr si děti půjčily knihy na domácí čtení.

          • Čerti a Mikuláš - projektový den I. A, I. B, II.

            16. 12. 2019

            Mikuláš a čerti se v prvních a druhé třídě nesl v duchu projektového dne. Děti se Mikulášovi, čertům i andělovi věnovaly ve všech vyučovacích předmětech. V českém jazyce četli o Mikuláši a čertovi, seznámily se s legendou o svatém Mikuláši, tvořily příběhy. V matematice řešily čertovské úlohy a tvořily řetězy pro čerty podle zadaných příkladů. Vyráběli čerta, Mikuláše a anděla atd. Nechyběla ani tradiční mikulášská nadílka.

        • Čerti a Mikuláš - projektový den I. A, I. B, II.
        • Den otevřených dveří – 10. 12. 2019
          • Den otevřených dveří – 10. 12. 2019
            11. 12. 2019

            V úterý v podvečer jste mohli navštívit naši školu a vyrobit si krásné vánoční dekorace, zhlédnout řadu vystoupení našich žáků a hlavně užít si předvánoční atmosféru. Děkujeme všem za návštěvu.

          • Mikuláš, čerti a andělé
            5. 12. 2019

            Po roce se opět chodbami školy rozeznělo cinkání zvonků a řinčení řetězů. To Mikuláš se svými pomocníky – čerty, čerticemi, anděly i andělkami – přišel potěšit, a možná i trošku postrašit, žáky naší školy a obou mateřských škol. Dobroty, které andělé dětem rozdávali, si však zasloužili jen ti, kteří pekelným a nebeským návštěvníkům zazpívali nebo zarecitovali. Několik hříšníků skončilo i v pytli, ale nakonec byli všichni čerty v pořádku vráceni.

          • Výlet třeťáků do Perníkové chaloupky

            5. 12. 2019

            Třeťáci se ve středu 4. prosince podívali do Perníkové chaloupky, kde je přivítal pohádkový Ježidědek. Ten je provázel celou Perníkovou chaloupkou a ukázal dětem např. Jeníčka a Mařenku ve vězení, strašidelný les se spící princeznou, Ježíškův pokojíček nebo místnost, kde hodná Ježibaba pekla perníčky. Na závěr se děti sklouzly do pekla, ale naštěstí se všechny vrátily :-).

        • Výlet třeťáků do Perníkové chaloupky
    • Kontakty
      • Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové – Svobodné Dvory, Spojovací 66
      • 728 497 558
      • Spojovací 66/54 503 11 Hradec Králové Czech Republic
      • 50.223123, 15.779437
      • 70886075
      • dv5tdjd
      • 600088880
    • Přihlášení