Aktuality

          • Den otevřených dveří

            28. 2. 2020

            Zveme všechny budoucí prvňáčky, jejich rodiče a další případné zájemce o studium na naší škole na Den otevřených dveří, který se bude konat 18. března. 

            Bližší informace k programu budou včas zveřejněny. Sledujte naše www stránky a Facebook.

            Těšíme se na vaši návštěvu.

          • Školní jídelna očima dětí
            28. 2. 2020

            V minulém měsíci proběhla mezi žáky anketa, týkající se stravování v naší školní jídelně. Z dotazníku vyplynulo, že žáci jsou poměrně vnímaví ke změnám, které se dějí v jídelně. Zaznamenali změny k lepšímu, všimli si větší pestrosti jídel a jejich lepší dochucení. Převážné většině našich strávníků jídlo chutná a jsou spokojeni. V dotazníku mohli žáci uvádět svá oblíbená jídla. Z luštěninových jídel byla nejčastěji uvedena fazolová pánev, čočka na kyselo a hrachová kaše. Mezi sladkými pokrmy jsou nejvíce oblíbené borůvkové knedlíky, buchtičky s krémem a krupicová kaše. Z bezmasých pokrmů to pak byly brambory s tvarohem, těstoviny v sýrové omáčce a zeleninový kuskus. Se získanými informacemi budeme nadále pracovat a zařazovat návrhy dětí do jídelníčku. Prostor byl také pro návrh změn ve stravování, avšak přání zařadit KFC, hranolky a pizzu, jsou bohužel ve školním stravování nesplnitelná. V hodnocení jídel se samozřejmě našly i výhrady. Mezi neoblíbená jídla žáci nejčastěji uváděli luštěniny a ryby, tedy jídla, která je nutné mít v jídelníčku v rámci tzv. spotřebního koše. Co je to spotřební koš, netušila naprostá většina žáků. Nejen na tomto problému, budeme v rámci projektu Skutečně zdravá škola pracovat i nadále.

          • Vysílání školního rozhlasu
            28. 2. 2020

            K oblíbeným aktivitám na naší škole patří také pravidelné vysílání žákovského rozhlasu letos v režii sedmé třídy. Každý pátek na začátku třetí vyučovací hodiny se ozve znělka a žáci se z rozhlasu dozvědí, co zajímavého se v uplynulém týdnu událo, jsou zveřejňováni výherci různých soutěží a olympiád, dále se žáci z vysílání dozvědí, co je čeká v příštím týdnu apod. Ve 2. pololetí letošního školního roku byly zařazeny nově rubriky Hrajeme na přání, kdy žáci mohou dát zahrát v rozhlase kamarádovi, učitelům…a rubrika  Děti vám to poví, kde si do živého vysílání zveme žáky z různých tříd a položíme jim pár otázek na aktuální téma.

          • Čtvrťáci vyrazili do Laser Game

            28. 2. 2020

            Ve středu si byli žáci IV.A užít svou odměnu za vítězství ve sběru papíru v Laser Game v Hradci Králové. Po příchodu a úvodní instruktáži se třída rozdělila do 4 týmů, které proti sobě v průběhu akce vedly velkolepé bitvy plné laserových efektů. 

        • Čtvrťáci vyrazili do Laser Game
          • Úspěch dívek z 6. ročníku ve vybíjené
            27. 2. 2020

            Ve středu 26. února se naše děvčata z 6. tříd zúčastnila okresního finále ve vybíjené. Na turnaj přijelo celkem 17 družstev z Královéhradeckého kraje. Naše děvčata bojovala statečně a s převahou vyhrála všechna utkání.

            Gratulujeme všem hráčkám a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy.

          • Spaní ve škole VI. A

            27. 2. 2020

            Jedna z nejoblíbenějších věcí našich žáků je noc ve škole. V pátek 21. února se jí dočkala také VI. A a jak je z fotografií patrné, náramně si to všichni užili. 

        • Masopust
          • Masopust
            27. 2. 2020

            Na páteční dopolede si žáci páté třídy připravili pro své mladší spolužáky z 1.–4. ročníku na školní chodbě řadu soutěží. Děti si  vyzkoušely bystrost, rychlost, důvtipnost, soutěživost, postřeh aj. Páťáci vše uspořádali tak, aby se mladší děti dobře bavily, zasoutěžily si a tento den si náležitě užily. Odměnou pro všechny byla „masopustní kobliha".

            Děkujeme páťakům, kteří se velice hezky, slušně, kamarádsky a sportovně (fair play) chovali ke svým mladším spolužákům.

          • Přijímačky nanečisto

            25. 2. 2020

            Ve středu 26. února proběhnou na všech základních školách, jejichž zřizovatelem je město Hradec Králové,  Přijímačky nanečisto. Žáci devátých tříd si v cizím prostředí jiné základní školy mezi neznámými lidmi vyzkouší, jaké to bude za necelé dva měsíce, až se budou účastnit skutečných přjímacích zkoušek na jimi vybrané střední školy.

            Naši žáci se mohou na své výsledky podívat zde a na své pořadí mezi všemi zúčastněnými zde.

            Všem našim žákům přeje mnoho zdaru.

        • Přijímačky nanečisto
          • Druháci se setkali se spisovatelem Radkem Malým

            23. 2. 2020

            V příjemném prostření městské knihovny Wonkova se děti setkaly se spisovatelem Radkem Malým. Osobní setkání se spisovatelem bylo pro ně nejen zážitkem, ale též i možností k získání nových poznatků z jeho literární tvorby. Aktivně se zapojily do tvoření otázek, rýmů, veršování a dalších aktivit spojených s literární činností.

        • Druháci se setkali se spisovatelem Radkem Malým
          • Do kuklenské knihovny vyrazila také VI. A
            23. 2. 2020

            V pondělí 17. února se třída VI. A vypravila do kuklenské pobočky Knihovny města Hradce Králové. Na místě nás uvítala knihovnice paní Dubnová s připraveným tématem “Literární žánry”. Žákům představila  nejen pohádky, pověsti a báje, se kterými se už při výuce setkali, ale pomocí ukázek z textů je seznámila i s povídkou, románem a dramatem. V průběhu výkladu kladla dětem otázky a za správné odpovědi jim udělovala kamínky. Žáci s největším počtem kamínků dostali drobnou odměnu. Po výkladu následovala praktická část, kdy si děti vybraly různé úryvky textů a měly je přiřadit k jednotlivým literárním žánrům. Všem se úkol podařilo úspěšně vyřešit. V závěru programu měli žáci možnost si vyměnit vypůjčené knihy a také se dozvěděli o připravované soutěži Lovci perel, do které se mohou zapojit čtenáři různých věkových kategorií. Formulář pro registraci a podrobné informace najdete na www.lovciperel.cz 

          • Vlk je taky online
            19. 2. 2020

            Dovolujeme si vás pozvat na akci VLK JE TAKY ONLINE, která se odehraje v úterý 31. března 2020 od 18 hodin v kině Bio Central (Vstupné je zdarma). Tato akce vznikla ve spolupráci s Policií ČR a je určena převážně pro rodiče. Svět sociálních sítí se stal součástí života našich žáků a my jen s děsem přihlížíme, co všechno se šíří a jak moc je to ovlivňuje. 

          • Tandemová výuka I. B a VI. B

            17. 2. 2020

            V minulém týdnu si žáci 1. B a 6. B vyzkoušeli tandemovou výuku v učebně Informatiky. Prvňáčci si připravili a sepsali text na papír, kde popisovali svoje nejoblíbenější hračky. Po příchodu do učebny se žáci rozdělili do dvojic prvňák - šesťák a společně pracovali na zadaném úkolu.

            Cílem spolupráce bylo pro prvňáky poznat prostředí počítačové učebny a nakouknout do toho, jak počítače fungují a co všechno se na nich dá zvládnout.

            Svůj text v papírové podobě předali šesťákům a společně v programu MS Word text přepisovali do počítače, upravovali formátování dokumentu, vybírali si barvu, typ a velikost písma, zkoušeli vkládat předem stažené obrázky a celkově dávali dokumentu na počítači smysluplnou podobu.

        • Tandemová výuka I. B a VI. B
        • Výsledky 3. sběru papíru
          • Výsledky 3. sběru papíru
            17. 2. 2020

            Ve čtvrtek 6. února proběhl třetí sběr starého papíru v tomto školním roce. Na dvoře školy se podařilo zaplnit další velký kontejner. Všem děkujeme za účast.
            Průběžné výsledky jednotlivců můžete vidět zde.
            Průměrné výsledky tříd přepočítané na 1 žáka můžete vidět zde.
            Další letošní sběr papíru by měl proběhnout 16. dubna.

          • Okresní kolo v přehazované pro žáky 4. a 5. tříd

            11. 2. 2020

            Okresní kolo v přehazované se konalo na ZŠ v Plotištích a šance na postup do krajského kola byla velká. V otevřené kategorii chlapci + dívky jsme směle konkurovali ostatním týmům, bohužel základní taktické chyby a nekoncentrovanost během zápasů nás o šanci postoupit připravila. Přes nadějné herní pasáže tak pro nás konečné 4. místo znamená motivaci do budoucna.

        • Okresní kolo v přehazované pro žáky 4. a 5. tříd
          • Večerníčkovy pohádky – 7. 2. 2020
            11. 2. 2020

            Při páteční návštěvě knihovny si prvňáci prověřili své znalosti večerníčkových pohádek. Hádali názvy večerníčků z krátkých úryvků, hledali pohádky kreslené stejným ilustrátorem, přiřazovali ilustrace ke knihám, odpovídali v pohádkovém kvízu. Na závěr si vyrobili Večerníčkovu čepici z novin. Domů si někteří odnášeli hned několik knih ke čtení či prohlížení.

    • Kontakty
      • Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové – Svobodné Dvory, Spojovací 66
      • 728 497 558
      • Spojovací 66/54 503 11 Hradec Králové Czech Republic
      • 50.223123, 15.779437
      • 70886075
      • dv5tdjd
      • 600088880
    • Přihlášení