Aktuality

          • Krajské finále volejbalu chlapců III. kategorie
            24. 5. 2022

            Už samotná účast na krajském finále byla pro kluky odměnou a v Hostinném mohli jen příjemně překvapit. Rozpačitý úvodní set proti Nové Pace se nám vůbec nepovedl a i když v druhém setu přišlo zlepšení, soupeři jsme zápas v podstatě darovali. Poslední zápas nás čekal boj o stříbrné medaile, který jsme po velké bitvě ale také nezvládli a nezbývalo než se spokojit s 3. místem v kraji, což je pro naši školu krásný úspěch! Gratulujeme.

          • Odznak všestrannosti

            24. 5. 2022

            Víceboj konaný pod patronátem Českého olympijského výboru a za účasti naší medailistky z OH Šárky Kašpárkové pokračoval krajským finále na ZŠ Štefcova. Tentokrát bylo na pořadu dne poměřování sil v přítazích, leh sedech, hodu míčkem, skoku dalekém, sprintu a vytrvalosti. Tajně jsme doufali v republikové finále, které jsme po prvních disciplínách měli na dosah. Potom ale přišlo zaváhání a v konečném pořadí jsme se museli spokojit s krásným 8. místem z 16 družstev.

          • Okresní finále ve vybíjené

            22. 5. 2022

            Ve středu 18. května se vybraná děvčata ze 4. a 5. třídy zúčastnila okresního finále ve vybíjené. Děvčata se snažila a bojovala statečně, ale ze skupiny se jim bohužel nepodařilo postoupit. Všem dívkám děkujeme za nasazení a vzornou reprezentaci školy.

          • Tvoje cesta onlinem
            19. 5. 2022

            Žáci třetího a čtvrtého ročníku se dnes zúčastnili přednášky Tvoje cesta onlinem, která se zaměřuje na problematiku bezpečného pohybu v online prostředí, na sociálních sítích a všeobecně kyberprostoru. Přímo od policisty se tak dozvěděli, jak si chránit své osobní údaje, jak se nestat obětí predátorů a mnoho dalšího. Seznámili se s pojmy kyberšikana, kybergrooming apod. 

          • Osmáci vyrazili za kulturou

            19. 5. 2022

            Osmáci se v pondělí vydali do nedalekých Pardubic, kde ve Východočeském divadle zhlédli představení Kytice na motivy knihy Karla Jaromíra Erbena. Hru nastudovali herci z pardubického studia Laik a představení se jim velmi povedlo. Osmákům se líbily nejen herecké výkony, ale i zrekonstruovaná budova divadla.

          • Čas školních výletů začíná
            18. 5. 2022

            Jako první vyrazila na cestu třída V. B. V úterý 3. 5. se vydali na třídenní výlet do Českého ráje, do kempu Sedmihorky. Prostředí i počasí bylo krásné a děti si užily hraní a sportování v přírodě, stezku odvahy, výšlap na hrad Valdštejn i opékání buřtů. Všichni se vraceli spokojeni a plni zážitků.

          • 5. ročník Memoriálu Jaroslava Omy

            17. 5. 2022

            Sportovní den druhého stupně, který proběhl v pátek 13. května na atletickém stadionu v Hradci Králové, dal žákům možnost vyzkoušet si atletické disciplíny, které v našich stávajících podmínkách nemůžeme realizovat. Především ve vytrvalostních disciplínách si mnoho žáků sáhlo na dno svých sil, ale rozhodně to stálo za to. V ideálním počasí jednotlivé ročníky soutěžily v bězích, hodu míčkem, vrhu koulí a skoku vysokém a dalekém. Heslo není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, nás provázelo po celý den a následné vyhlášení nejlepších sportovců již jen umocnilo zážitek, na který, jak doufáme, bude většina ráda vzpomínat. Děkujeme všem atletům za nasazení a pomocníkům z řad studentů za pomoc při organizaci.

          • Vyhlášení ředitelského volna

            16. 5. 2022

            Z organizačních důvodů vyhlašuje ředitel školy na den 30. 6. 2022 ředitelské volno. Vysvědčení budeme vydávat ve středu 29. 6. 2022.

            V uvedený den bude docházet k předávání areálu školy novému zhotoviteli rekonstrukce. Nový zhotovitel vzejde z výběrového řízení, které bude uzavřeno k 30. 5. 2022. U výběrového řízení došlo k posunu termínu uzavření přihlášek z důvodu podaných dotazů.

            Provoz školní jídelny je v uvedený den přerušen.

            Provoz školní družiny je v uvedený den přerušen v souladu s vnitřním řádem školní družiny.

            Vyhlášení ředitelského volna bylo předem oznámeno zřizovateli školy.

            Ke stažení

        • logo školy - sluníčko
          • Pohár rozhlasu III., IV. kategorie
            16. 5. 2022

            Úterý a středa byly ve znamení atletických disciplín, ve kterých se poměřovali žáci hradeckých škol. Počasí lepší být nemohlo, na výkonech by se určitě dalo najít zlepšení. Jednotlivé kategorie rozdělené na chlapce a dívky čekal skok vysoký, skok daleký, 60 m sprint, 4 x 60 m štafeta, vrh koulí a vytrvalostní běhy. Zaznamenali jsme jednotlivé dílčí úspěchy v podobě osobních rekordů, umístění v disciplínách, ale v celkovém součtu nám na ty nejlepší školy pár bodů chybělo. Nejlepším umístěním a obrovským úspěchem bylo celkové 4. místo dívek z 9. třídy. Všem děkujeme za nasazení a vzornou reprezentaci školy.

          • Štafetový běh smíšených družstev

            16. 5. 2022

            Vybraní žáci a žákyně (3.–5. ročník) se zúčastnili krajského kola Štafetového běhu smíšených družstev v Novém Městě nad Metují. Na krásném atletickém stadionu se soutěžilo ve štafetách 8 x 100 m a 8 x 200 m. Obě naše družstva bojovala s konkurencí z jiných škol s velkým nasazením, v duchu „fair play".

            Našim mladým nadějným běžcům velice děkujeme za reprezentaci školy.

          • Rozhodnutí o přijetí 2022/2023

            6. 5. 2022

            Na základě posouzení a vyhodnocení žádostí o přijetí k základnímu vzdělávání v naší škole rozhodl ředitel školy o přijetí uchazečů s těmito registračními čísly:

            U dalších uchazečů bylo rozhodnuto takto:v

            Bližší informace naleznete na úřední desce školy.

          • Den rodiny
            4. 5. 2022

            Již třináctý ročník oblíbené akce pro rodiny s dětmi Den rodiny proběhne tento rok 15. května v Žižkových sadech. Čekat na Vás bude spousta sportovních, výtvarných a dalších aktivit obohacená pestrým doprovodným programem. 

          • Atletický čtyřboj III. kategorie

            4. 5. 2022

            Na atletickém hřišti ZŠ Štefcova jsme poměřili síly s dalšími 6 školami v atletickém čtyřboji – běh na 60 m, běh na 800 m – dívky a 1000 m – chlapci, hod míčkem a skok daleký nebo vysoký. Některé disciplíny si naši žáci vyzkoušeli po dlouhé době, vzhledem k našim tréninkovým možnostem školy, i přesto se chlapcům zadařilo a vybojovali krásnou bronzovou medaili.

        • Sedmáci v lese
          • Přírodovědná exkurze 7. ročníku
            3. 5. 2022

            V pátek 29. dubna se vypravily třídy 7. A a 7. B na přírodovědnou exkurzi do Českého ráje. Průvodcem výletu byl pan Ing. Jiří Krupka, předseda ZO ČSOP Prachovské skály a učitel přírodopisu ze ZŠ Na Habru Hořice. Na zhruba 8 km dlouhou trasu se žáci vydali od rybníku Vidlák, kde se kromě zajímavostí o významu rybníků v přírodě a vodních ptácích dozvěděli také to, kolik mopedů utopili v rybníku filmaři při natáčení filmu Jak dostat tatínka do polepšovny😊.

            Pan Krupka připravil pro naši výpravu krásnou trasu a velmi poutavý a zajímavý výklad. Dozvěděli jsme se spoustu informací o květinách a stromech, o zvířatech, krajině, horninách, vodstvu a vzniku skal a sopek v Českém ráji. Zároveň i to, proč má smysl chránit přírodu. Celý výklad byl obohacen o soutěž v hledání a poznávání květin a závěrečný znalostní test. Na trase bylo několik zastavení. Snad nejhezčí byl oběd na louce pod hradem Trosky – na jednom z nejkrásnějších míst Českého ráje. Výlet do ráje se opravdu vydařil, všichni se vraceli spokojení a plní dojmů.

    • Kontakty
      • Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové – Svobodné Dvory, Spojovací 66
      • 728 497 558
      • Spojovací 66/54 503 11 Hradec Králové Czech Republic
      • 50.223123, 15.779437
      • 70886075
      • dv5tdjd
      • 600088880
    • Přihlášení