Aktuality

          • Prvňáčci vyrazili poprvé do knihovny

            27. 9. 2022

            Naše škola velmi úzce spolupracuje s dětským oddělením knihovny v Kuklenách. I díky paní knihovnici Markétě Dubnové jsou z řady našich žáků nadšení čtenáři.

            Při své první návštěvě knihovny se děti z I. B prostřednictvím hry seznámily s tím, jak to v knihovně funguje, jak se vyznat v tom velkém množství knih a jak si je vypůjčit. Mnozí se možná poprvé setkali s pojmy autor, spisovatel, ilustrátor, audiokniha a dalšími. 

            Věříme, že se dětem v knihovně líbilo a brzy si budou moci samy přečíst alespoň část z těch krásných knih, které knihovna nabízí.

            Autor článku: Milena Janáková


          • Doplnění přehledu názorů na výstavbu sportovní haly

            22. 9. 2022

            Vážení rodiče,
            přinášíme Vám doplněný přehled stanovisek kandidujících subjektů na výstavbu naší sportovní haly v nadcházejícím volebním období. Omlouváme se, ale s ohledem na technické okolnosti dorazilo stanovisko jednoho subjektu až po včerejší uzávěrce odpovědí. Na druhou stranu jsme rádi za každé další vyjádření, jenž vyjadřuje přímou podporu našemu projektu. Kompletní přehled vyjádření naleznete zde.

            Autor článku: Pavel Balda

          • Deváťáci na Chlumu
            22. 9. 2022

            Ve čtvrtek 15. 9. se žáci devátých ročníků zúčastnili exkurze po stopách bitvy u Hradce Králové r. 1866. Navštívili památníky padlým vojákům, muzeum bitvy na Chlumu a přilehlou rozhlednu. Během exkurze měli žáci možnost zhlédnout ukázku dobové výstroje a výzbroje, kterou si mohli také sami vyzkoušet.

            Autor článku: Václav Drábek

          • Výstavba víceúčelové haly ve Svobodných Dvorech

            21. 9. 2022

            Naše škola i celá oblast Svobodných Dvorů se dlouhodobě potýká s nevyhovujícími podmínkami pro různé sportovní vyžití. Již delší dobu se uvažuje o realizaci projektu víceúčelové sportovní haly a venkovního sportoviště, který má zajistit odpovídající úroveň prostorových podmínek pro zabezpečení plnohodnotného vzdělávání a volnočasových aktivit v naší oblasti.

            S názory jednotlivých subjektů kandidujících do našeho zastupitelstva na realizaci tohoto projektu v nejbližším období, se můžete seznámit v následujícím přehledu, který jsme sestavili na základě uskutečněných osobních konzultací či korespondence

            Výše uvedeným souhrnem škola nevytváří či nepředsouvá jakoukoliv podporu dílčím subjektům, souhrn nebude dále nijak komentovat či zpětně rozebírat.

            Obsah oslovovacího dopisu 

            Přehled názorů kandidujících subjektů

            Autor článku: Pavel Balda

        • sportovní hala
          • Adaptační kurz 6. tříd
            20. 9. 2022

            Ve středu 14. 9. odjely společně VI. A a VI. B na adaptační kurz na horskou chatu ve Stromkovicích. Cílem bylo utužení kolektivu a také seznámení se s novými třídními učitelkami. Dobrá nálada je provázela po celou dobu pobytu a ani mírný deštník ji nezkazil. Při společných aktivitách, hrách a soutěžích si všichni užili spoustu legrace a během výšlapu k přezimovací oboře prověřili svou kondičku.

            Autor článku: Jiřina Hlavatá

          • Klub Předškolák

            20. 9. 2022

            Děti mohou poprvé v letošním školním roce zavítat na Klub Předškolák. Přihlášení dětí je možné provést zde.

            Autor článku: Ivana Kapustová

        • Vyhlášení ředitelského volna - změna termínu
          • Vyhlášení ředitelského volna - změna termínu
            9. 9. 2022

            Vážení rodiče,

            na základě adekvátního požadavku zhotovitele naší rekonstrukce a po projednání se zřizovatelem školy vyhlašujeme ředitelské volno ve dnech 26.–27. 9. 2022. V budově školy bude docházet k nutným stavebním úpravám neslučitelným s provozem školy. Stavební úpravy nelze, s ohledem na nutné dokončení první fáze rekonstrukce k datu 30. 9. 2022, přesunout na jiný termín. Do data předání budou probíhat dokončovací práce v budově i o víkendech či v odpoledních hodinách po skončení vyučování.

            Zároveň nebudeme vyhlašovat ředitelské volno v dříve avizovaném termínu 24.–25. 10. 2022. V případě již dříve sjednané rodinné dovolené na tento termín budeme vstřícní v omlouvání případné absence.
            Velice se omlouváme za komplikace, ale je určitě pro celou školu žádoucí převzít k datu 30. 9. 2022 do užívání vestibul a nové prostory v půdní vestavbě. 

            Předem děkujeme za pochopení a Vaši vstřícnost.

            S přátelským pozdravem
            tým ZŠ Svobodné Dvory

            Vyhlášení ředitelského volna

            Autor článku: Pavel Balda

          • Logická olympiáda

            6. 9. 2022

            V roce 2022 proběhne již 15. ročník této soutěže, kterou pořádá Mensa ČR. Do soutěže se v roce 2021 zaregistrovalo 75 237 soutěžících z 3 286 škol z celé České republiky, byli mezi nimi i naši žáci.

            Soutěž Logická olympiáda je unikátní tím, že v ní o úspěchu rozhoduje logické uvažování, pohotovost, představivost a rychlost úsudku; namísto získaných znalostí a vědomostí. 

            KAŽDÝ soutěžící se musí registrovat na www.logickaolympiada.cz. Pouze pod svým e-mailem, který slouží jako unikátní přihlašovací jméno, totiž může vyplnit online test základního kola. Registrace soutěžících z minulých let nejsou platné! Registrace soutěžících probíhá od 1. září do 30. září 2022. Rádi bychom požádali především rodiče dětí mladších 15 let o spolupráci a pomoc s registrací, protože je třeba, aby rodič či případně jiný zákonný zástupce souhlasil se zpracováním osobních údajů dětí pro účely soutěže. Pokud z jedné rodiny přihlásíte více dětí, je nutné, aby každé dítě bylo přihlášeno na jiný mail.

            Základní kolo proběhne online ve škole:
            kategorii A – žáci prvního stupně ZŠ ve dnech 1.–7. října 2022,
            kategorii B – žáci druhého stupně ZŠ ve dnech 8.–14. října 2022,
            kategorii MŠ – děti předškolního věku ve dnech 22.–28. října 2022
            kategorii A1 a A2 – žáci první a druhé třídy ZŠ ve dnech 22.–28. října 2022

            Krajská kola se uskuteční v pátek 4. listopadu 2022, a to prezenčně, pokud to epidemiologická situace dovolí. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do celorepublikového finále, které se bude konat 28. listopadu 2022.

            Autor článku: Milena Janáková

        • Logo logické olympiády
          • Ukliďme Svobodné Dvory
            4. 9. 2022

            V rámci celosvětové výzvy Ukliďme Česko se ve Svobodných Dvorech konalo již šest akcí, při kterých byly sesbírány bezmála 2 tuny odpadu. Další úklid se uskuteční v sobotu 10. září 2022.

            Sraz je v 9:00 u Zahrádkářské osady Bohdanečská.

            S sebou si vezměte rukavice a dobrou náladu, pytle na odpad budou zajištěny. 
            Součástí úklidu bude i vymalování podchodu.

            Autor článku: Milena Janáková

          • Sousedský piknik

            4. 9. 2022

            Komise místní samosprávy nás všechny zve na Sousedský piknik, který se bude konat v sobotu 10. září od 15 do 19 hodin u Sokolovny. Pro děti bude nachystán skákací hrad a malování na obličej. Přidáte se?

            Autor článku: Milena Janáková

          • Cvičení pro děti
            2. 9. 2022

            Je vám něco mezi 8 a 13 lety, chtěli byste umět vyšplhat po laně, udělat výmyk nebo prostě jen zpevnit své tělo? Pak si můžete vždy v pondělí od 12. září přijít zacvičit do Sokolovny ve Svobodných Dvorech. Více informací v letáčku.

            Autor článku: Milena Janáková

          • Kroužky na školní rok 2022/2023

            2. 9. 2022

            Do sekce Rodiče, žáci, učitelé → Žáci → Kroužky byly přidány informace k zájmovým činnostem pro tento školní rok. Vybírejte z naší nabídky sportovních, uměleckých i vzdělávacích kroužků. 

            Vzhledem k přestavbě školy a omezeným prostorovým možnostem není stále možné nabídnout jindy oblíbené kroužky jako je Keramika či Mladý chemik. Přesto doufáme, že si z naší nabídky vyberete. 

            Přihlašování na kroužky je možné již nyní a bude ukončeno v neděli 11. 9. 2022 ve 20:00. Kroužky začnou od 26. září. Více informací na uvedeném odkazu.

            Autor: Milena Janáková

        • Kroužky na školní rok 2022/2023
          • Zrušení úředního dne ředitele školy 22. 8. 2022

            21. 8. 2022

            Vážení rodiče, 

            bohužel z důvodu nedokončených stavebních prací v budově školy ředitel školy ruší úřední den 22. 8. 2022.
            Ředitel školy bude na online kontaktech (mob: 728 497 558, email: 
            reditelna@zssvobodnedvory.cz). 
            Následující úřední den bude ve středu 31. 8. 2022.

            Předem děkujeme za pochopení.

            S přáním pohodového zbytku prázdnin
            tým ZŠ Svobodné Dvory

        • Zrušení úředního dne ředitele školy 22. 8. 2022
          • Další školní rok je za námi

            28. 6. 2022

            Milé žákyně, milí žáci, vážení rodiče, 

            děkujeme Vám za Vaši vynikající spolupráci v letošním školním roce. 

            I tento školní rok nám přinesl spousty nepředvídatelných překážek, ale společně jsme je dokázali úspěšně překonat. 

            O prázdninách se nám opětovně rozbíhá rekonstrukce naší školy, tentokrát se společností ELEKTRO MOSEV spol. s. r. o.. Pevně věříme, že s novou společností už bude rekonstrukce probíhat dle plánu,  koncem září budeme vstupovat do budovy školy novým vestibulem a rovněž budeme moci naplno využívat novou půdní vestavbu.

            Přejeme Vám zcela klidné a pohodové prožití letních prázdnin. Odpočiňte si od školních povinností, načerpejte síly do nového školního roku a v září se těšíme na setkání.

            Tým ZŠ Svobodné Dvory

             

          • Deváťáci v IQ Landii
            28. 6. 2022

            Na závěr školní docházky si nejstarší žáci všechno, co se ve škole za 9 let naučili, mohli vyzkoušet v praxi v liberecké IQ Landii :-)

    • Kontakty
      • Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové – Svobodné Dvory, Spojovací 66
      • 728 497 558
      • Spojovací 66/54 503 11 Hradec Králové Czech Republic
      • 50.223123, 15.779437
      • 70886075
      • dv5tdjd
      • 600088880
    • Přihlášení