Aktuality

        • Vystoupení žáků školy
          • Den otevřených dveří – vánoční veřejné vystoupení naší školy
            8. 12. 2022

            Dne 7. 12. 2022 se na naší škole uskutečnila celodenní akce „Den otevřených dveří“, jež byla spojena s náhledem do vyučovacích hodin, odpolední prohlídkou školy s možností tvoření vánočních výrobků v připravených dílničkách a s vynikajícím občerstvením v „kavárně“, které pro návštěvníky připravili žáci 9. ročníku.

            Celý program vyvrcholil veřejným hudebním venkovním vystoupením žáků a zaměstnanců školy pro obyvatele městské části u nedalekého penzionu Sv. Jana. Veřejné vystoupení naše škola realizovala zcela poprvé. Celý program zahájil náš nově vznikající školní pěvecký sbor pod vedením p. uč. M. Vinšové, který se v průběhu programu rozrostl na nebývale početný sbor žáků-dobrovolníků naší školy pod taktovkou p. uč. H. Fikarové. Velice nás potěšil samotný zájem žáků o vystupování na veřejnosti. Zpestřením celého programu bylo i vystoupení učitelského sboru, ke kterému se v závěru přidali zcela spontánně i žáci. Přídavek i neutuchající atmosféra mezi účinkujícími byla důkazem, že jsme si všichni celé vystoupení náramně užili. Z reakce přítomných rodičů a hostů, včetně zaslaných zpětných vazeb, můžeme usoudit, že se vystoupení skutečně líbilo a všem přítomným navodilo, alespoň na malou chvíli, tu pravou adventní atmosféru.

            Autor článku: Pavel Balda

          • Mikulášská návštěva

            8. 12. 2022

            Naši školu a obě školky navštívil Mikuláš se svou družinou. Společně s anděly a čerty zkontroloval, zda u nás máme hodné a pilné děti. A jak to dopadlo? Při vší snaze pár duší odnést přišli pekelníci zkrátka, Mikuláš slyšel mnoho pěkných písniček a říkanek, a tak mohli andílci všem rozdat sladkou odměnu. Obě devítky se s radostí ujaly této tradice, za což jim děkujeme.   

            Autor článku: Zdena Nováková

        • Mikuláš a čerti
          • Vánoční bruslení
            7. 12. 2022

            Zimní stadion ve čtvrtek zaplavily desítky nadšených bruslařů amatérů, ale i profesionálů. V průběhu si žáci vyzkoušeli základní techniky jízdy na bruslích, učili se zastavit jinak než o mantinel, nechyběly dovednostní soutěže a samozřejmě i pády. Děkujeme zúčastněným za vytrvalou snahu a nadšení.

            Autor článku: Tomáš Baťka

          • 2. tipovací soutěž již odstartovala

            7. 12. 2022

            MS ve fotbale nabízí velmi zajímavé a překvapivé výkony i výsledky. Nyní už známe složení čtvrtfinálových dvojic, a proto nám může odstartovat 2. tipovací soutěž. Tentokrát nás zajímá, které týmy postoupí do semifinále MS (celkem 4 týmy). Jednoduše řečeno, napíšete vítěze každého čtvrtfinálového utkání.

            Hlasovat můžete do 9. 12. 2022 do 16:00 hod. Stejné místo, stejná pravidla. 

            Na nástěnce jsou také denně aktualizovány články s tím NEJ z předchozího hracího dne.

            PS: Děkujeme za velké množství tipů v 1. tipovací soutěži. Je vidět, že fotbal děti baví. Vítěze evidujeme a brzy se o něm dozvíte i Vy.

            Autor článku: Kateřina Zavázalová

        • 2. tipovací soutěž již odstartovala
          • Pestrá zima v I. A
            6. 12. 2022

            O tom, že prvňáčci mají pěkně napilno, není pochyb. Navštívili jsme hned dvě divadelní představení. To první, čertovské, v divadle Jesličky a dnes pro nás hráli žáci II. A krásný muzikál O Šípkové Růžence.

            Pravidelně také navštěvujeme knihovnu v Kuklenách, tentokrát jsme si povídali o vánočních tradicích a zvycích. Děti dokonce dostaly velkou pochvalu od paní knihovnice Markéty, kolik toho znají. Odnesly si spoustu nových knížek, aby mohly doma pilně číst.

            A aby toho nebylo málo, jezdíme také plavat a žáci dělají úžasné pokroky. Poctivě také trénujeme vánoční písničky, které si všichni mohou zítra poslechnout na vánočním vystoupení od 18 hodin před penzionem U sv. Jana.

            Autor článku: Helena Fikarová

          • Moje třída - můj hrad

            6. 12. 2022

            Na začátku školního roku jsme na škole vyhlásili pro třídy druhého stupně projekt Moje třída – můj hrad. Cílem bylo zlepšení vzdělávacího prostředí v kmenových třídách. Součástí projektu bylo i nastavení nových pravidel pro úklid a zabezpečení pořádku ve třídách. Žáci dostali volnou ruku a sami si vytvořili náměty na estetické zlepšení a přiblížení vzdělávacího prostředí samotným žákům. Odborným poradcem a garantem projektu se stala paní učitelka Zina Dušková. Projektu se neúčastnila jedna devátá třída, neboť jejich třída projde celkovou rekonstrukcí, včetně nové výmalby o jarních prázdninách 2023.

            Děkujeme všem zúčastněným žákům a paní učitelce za vynikající realizaci projektu a pevně věříme, že nové prostředí přispěje k ještě lepšímu nastavení celkové atmosféry na naší škole.

            Předkládáme Vám fotogalerii našich tříd, osobně si je můžete prohlédnout na Dni otevřených dveří ve středu 7. 12. 2022 od 15.00 hod.

            Autor článku: Pavel Balda

          • Kavárna Devítka vás zve
            4. 12. 2022

            Naši deváťáci vás srdečně zvou do kavárny plné slaných i sladkých dobrůtek k čaji či kávě. Překvapením podniku budou míchané nápoje a produkty z tajných rodinných receptů. Provoz kavárny od 15:00 do 17:30 v Den otevřených dveří 7. 12.

            Autor článku: Hana Šebestová

          • O líných čertech

            2. 12. 2022

            Díky krásnému představení divadla Jesličky a dětského folklórního souboru Červánek, v němž působí i naše paní učitelka Lenka Felcmanová, mohly dnes děti z prvního stupně poznat některé dávné tradice spojené s předvánoční dobou. Pohádka O líných čertech plná písniček a tance dětem naznačila, jak by to na světě vypadalo, kdyby se peklo zrušilo a čerti přestali plnit své povinnosti. 

            Autor článku: Milena Janáková

          • VIII. A v knihovně
            2. 12. 2022

            Osmá třída se vydala do knihovny, aby odkryla smysl světových bájí, mýtů a pověstí. V dětském oddělení U Velryby si žáci zopakovali základní pojmy z literární teorie, zaposlouchali se do afrických a severských textů a čekalo je i nelehké luštění číselných šifer a týmové klání při hledání hlavních myšlenek textů. Na chvíli se také mohli vžít do role spisovatele a zkusili si napsat mýtus o vzniku větru nebo hvězd. 

            Autor článku: Zdena Nováková

        • Bez vody to nejde
          • Bez vody to nejde
            30. 11. 2022

            Nad významem vody pro život všech živých organismů, nad velkým koloběhem vody v přírodě, nad zdroji jejího znečištění, nad spotřebou vody v domácnostech a možnostech, jak jí šetřit, nad problémem s nedostatkem vody v některých oblastech světa a nad další spoustou problémů souvisejících s vodou se dnes pokusili zamyslet žáci ze IV. B ve Středisku ekologické výchovy SEVER.

            Pevně věříme, že i díky řadě zajímavých a zábavných aktivit, které dnes zažili, si toho co nejvíce zapamatují a nebudou se na vodu dívat jako na samozřejmost, ale jako na něco, čeho si musíme vážit a co je třeba chránit. 

            Autor článku: Milena Janáková

          • 💜DĚTI DĚTEM💜

            30. 11. 2022

            „Pečeme“ perníčky pro charitativní sbírku na nemocné děti ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

            Autor článku: Zina Dušková

          • Tipovací soutěže k MS ve fotbalu 2022 v Kataru
            30. 11. 2022

            Mistrovství světa ve fotbalu 2022 v Kataru je v plném proudu a naši sportovní nástěnku v 2. NP zaplnil přehled základních informací o turnaji. Nadšenci fotbalu mohou denně sledovat výsledky zápasů, vstřelené i obdržené branky a spoustu dalších zajímavostí. O aktualizace se budou starat žáci z 8. A.

            A protože MS je velmi aktuální téma mezi žáky, tak jsme si pro Vás připravili i tipovací soutěže. Pojďme si rovnou představit první z nich. Otázka zní: ,,Kolik padne celkově gólů ve všech osmifinálových utkáních dohromady?"

            U nástěnky jsou připravené hlasovací lístky a boxy pro 1. a 2. stupeň zvlášť. Každý žák může do pondělí 5. 12. vhodit svůj tip do boxu a pak už jen sledovat a sčítat branky. K nástěnce stačí dorazit pouze s tužkou. A pozor, jelikož na škole panuje velká soutěživost, tak upozorňujeme, že každý má jenom jeden lístek v každé tipovací soutěži.

            Těšíme se na Vaše tipy, ze kterých pak vylosujeme jednoho šťastlivce, který obdrží cenu.

            Autor článku: Kateřina Zavázalová

          • Moje třída – můj hrad

            30. 11. 2022

            Projekt Moje třída – můj hrad se blíží do finále. Žáci společnými silami dál zvelebují svoje učebny. 

            Autor článku: Zina Dušková

          • Den otevřených dveří
            30. 11. 2022

            Dne 7. 12. 2022 proběhne na naší škole Den otevřených dveří. Věříme, že náš program se vám bude líbit a celou akci si společně s námi užijete. Můžete se mimo jiné těšit i na tvořivé dílničky. Dobrovolným příspěvkem za materiál podpoříte Dětskou kliniku FN HK. Pokud budete mít chuť na kávu, čaj a něco dobrého k zakousnutí, můžete si zakoupit občerstvení v kavárnách žáků devátých ročníků. Společné odpoledne uzavře hudební vystoupení na parkovišti U Svatého Jana. Těšíme se na vaši účast.

            Autor článku: Ivana Kapustová

          • Výroba adventních věnců

            30. 11. 2022

            Minulý pátek druháčci tvořili Adventní věnce. Celý týden se na tvoření velmi těšili a to především proto, že jim s tvorbou přišli pomáhat rodiče nebo prarodiče. Při tvoření panovala příjemná a přátelská nálada, tavicí pistole pracovaly na plný výkon a originální věnce ozdobí v době Adventu nejednu domácnost. Z výrobků měly děti obrovskou radost.

            Autor článku: Ivana Kapustová

        • Adventní věnec
          • STIGA hokej
            30. 11. 2022

            Stolní fotbálek umístěný při vstupu do školy je žádanou aktivitou, a tak jsme včera uvedli do provozu i stolní verzi zimního sportu – ledního hokeje. Stiga lední hokej byl v obležení hned první přestávku, proto věřme, že nám všem dlouho vydrží. Žáci si můžou vybírat, zda chtějí hrát za Mountfiled HK nebo si zvolí Dynamo Pardubice. Tak začněte trénovat, v průběhu školního roku zařadíme turnaje v obou výše zmíněných aktivitách.

            Autor článku: Tomáš Baťka

          • Setkání s návštěvou z USA

            25. 11. 2022

            Jak se žije v USA v horském státě Montana? To se mohli dozvědět žáci 7. třídy a 9. B na pondělní hodině angličtiny přímo od rodilých mluvčích Jill a July, které přijely navštívit naši školu. Po krátké prezentaci děti mohly konverzovat o tom, co rády dělají, co jedí, v jakých státech byly a dalších tématech, která je zajímala.

            Autor článku: Jindřich Mareš

          • Sedmáci na čaji U Velryby
            25. 11. 2022

            Čtvrteční dopoledne patřilo v sedmé třídě návštěvě knihovny. V příjemné atmosféře u šálku čaje tvořili žáci instagramové profily známých autorů, zinscenovali telefonní hovor mezi Boženou Němcovou a Karlem Jaromírem Erbenem a po té zmizeli mezi regály zajímavých knih, aby si mohli některé vypůjčit domů.  

            Autor článku: Zdena Nováková

    • Kontakty
      • Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové – Svobodné Dvory, Spojovací 66
      • 728 497 558
      • Spojovací 66/54 503 11 Hradec Králové Czech Republic
      • 50.223123, 15.779437
      • 70886075
      • dv5tdjd
      • 600088880
    • Přihlášení