Aktuality

          • Vánoční tradice – 4. ročník v Ateliéru HDD

            29. 12. 2021

            Děti ze 4. třídy navštívily v době „čekání" na Štědrý den Ateliér Hudebního divadla dětem. Po zajímavém vyprávění o podzimních a vánočních zvycích si v dílničce ozdobily ručně vyfoukanou skleněnou kouličku na stromeček. Trpělivostí a zručností se pod vedením milé paní z Ateliéru vše podařilo. Do školy se děti vrátily s velice pěkným svátečním pocitem a s krabicí plnou nádherných ozdob.

        • Děti v jídelně
          • Navýšení cen stravného
            29. 12. 2021

            Z důvodu růstu cen potravin a energií dochází od 1. ledna 2022 k navýšení cen stravného pro všechny strávníky školní jídelny. 

            Kompletní přehled cen obědů od 1. 1. 2022
            Strávníci MŠ do 6 let: 48 Kč (10 Kč přesnídávka, 24 Kč oběd, 10 Kč svačina, 4 Kč pitný režim)     
            Strávníci MŠ od 7 let: 53 Kč (10 Kč svačinka, 29 Kč oběd, 10 Kč svačina, 4 Kč pitný režim)

            Strávníci ZŠ 7–10 let: 29 Kč
            Strávníci ZŠ 11–14 let: 31 Kč
            Strávníci ZŠ 15 let a více: 33 Kč

            Cizí strávníci: 65 Kč (33 Kč potraviny, 31 Kč provozní náklady, 1 Kč zisk)

            Provozní náklady: 31 Kč (Provozní náklady jsou připočteny k ceně oběda v případě neodhlášení oběda v době nemoci (od druhého dne). 

            Podrobněji zde.

          • PF 2022

            22. 12. 2021

            Přeje všem příjemně strávený čas vánoční a v roce 2022 pak klid, pohodu a pevné zdraví Vám i Vašim blízkým.

            Tým ZŠ Svobodné Dvory.

          • V. B na Hučáku
            21. 12. 2021

            Ve čtvrtek 25. 11. 2021 navštívili žáci V. B vodní elektrárnu Hučák. Při prohlídce se dozvěděli spoustu zajímavých informací a využili poznatky z hodin přírodovědy. Vše si také mohli prakticky ověřit na modelech.

          • Prosincová matematika hrou

            20. 12. 2021

            Během prosincových hodin kroužku matematiky hrou děti potrápily své hlavy řadou různých aktivit.
            Prvňáčci porovnávali a doplňovali vláčky (z Hejného matematiky) a dokonce se díky nim seznámili, aniž by to tušili, se základy kombinatoriky, když zkoumali, kolika způsoby lze nějaké zadání splnit.
            Druháci, kteří ještě nemají informatiku, se v rámci kroužku naučili vyvést z bludiště pomocí správně vyladěného programu oblíbené blueboty.
            Třeťáci a čtvrťáci prozkoumali z různých úhlů pohledu tělesa a všechny skupinky si při hře s pěnovými kostičkami potrénovaly svou prostorovou představivost. Třeťákům a čtvrťákům se dokonce při manipulaci s kostičkami podařilo odvodit vzorec pro výpočet objemu krychle.

          • Setkání klubu Předškolák ZRUŠENO
            9. 12. 2021

            Schůzka předškoláčků plánovaná na 16. prosince je zrušena. Pevně věříme, že situace bude v příštím roce příznivější a 20. ledna si budou děti moci s našimi učitelkami zazpívat na dalším plánovaném setkání. 

          • Mikulášská nadílka

            4. 12. 2021

            V pátek 3.12. do naší školy již tradičně dorazil dětmi dlouho očekávaný Mikuláš s anděly a čerty. Ačkoli byl letos díky epidemiologickým opatřením trochu odlišný, děti si jej přesto užily. Jelikož na naší škole jsou povětšinou děti hodné, čerti odcházeli s nepořízenou a prázdnými pytli. Zato Mikuláš s anděly měli spoustu práce s rozdáváním sladkých odměn. Nevynechali ani pana ředitele a školní jídelnu.

        • Florbal IV. kategorie dívky
          • Florbal IV. kategorie dívky
            2. 12. 2021

            Okresní kolo florbalového turnaje dívek bylo značně ovlivněno aktuální situací. Ve sportovní hale v Třebši však na nás čekal jeden z nejtěžších soupeřů a zároveň škola, která našemu prvnímu stupni v posledních měsících loňského školního roku poskytla azyl – ZŠ Kukleny. Byl to tak ryze souboj sousedních a zároveň spřátelených škol a bylo se na co dívat. Dívky v improvizované sestavě sehrály vyčerpávající utkání 4 x 15 minut. Po rozpačitých úvodních minutách jsme smutně hleděli na světelnou tabuli ukazující stav 0:3. V ten moment však zavelela naše kapitánka a nezastavitelnou kanonádou jsme otočili první zápas v náš prospěch stavem 7:3. Do druhého zápasu šly holky již uvolněnější, ale opět jsme prohrávali. Scénář druhého zápasu byl totožný a další vítězství 7:3 rozhodlo o našem postupu do krajského finále. Role byly rozděleny jednoznačně – brankářka pohotovými zákroky přiváděla soupeřky k šílenství, tým bojovně bránil a pokud už nám tam přeci jen něco spadlo, nejlepší hráčka turnaje to vzala na sebe. Uvidíme se v krajském finále.

        • Tvorba přání pro Oblastní charitu
          • Tvorba přání pro Oblastní charitu
            2. 12. 2021

            Naši žáci se zapojili do akce Oblastní charity a v hodinách výtvarné výchovy a pracovních činností vyráběli přáníčka, která snad potěší v předvánočním čase seniory.

          • Les jako přírodní restaurace

            2. 12. 2021

            Třeťáci navštívili středisko ekologické výchovy SEVER, kde se seznámili s tím, co je to přirozený a umělý ekosystém, jak funguje, co je to býložravec, masožravec a všežravec a jaký je v lese koloběh živin, Asi nejvíce děti zaujala aktivita potravní síť, při jejímž vytváření si děti uvědomily, jak složitým systémem les je, jak vše souvisí se vším a jaké mohou být důsledky nerozumného počínání člověka.

        • Les jako přírodní restaurace
          • Informatika v VIII. A
            2. 12. 2021

            V informatice měli osmáci za úkol programování hardwarové desky micro:bit. Pomocí propojení notebooků a micro:bitů se učili v blocích programovat základní příkazy, přesunuli se na vytváření proměnných, opakujících se příkazů a poslední projektovou hodinu s micro:bitem žáci vyvíjeli a testovali vlastní krokoměr, vytvořili si svůj teploměr, kompas a zkoušeli reakci na světelné podmínky.

          • Informatika ve 3. třídách

            2. 12. 2021

            Třeťáci se první měsíce školního roku v informatice učili hravým způsobem základy algoritmizace s robotickou hračkou. Pomocí blue-botů si zkoušeli základní pohybové příkazy, hledali nejkratší možné cesty a opravdovou výzvu si pak užili při hodině, kdy měli na podložkách více blue-botů, které se při pohybech nesměly srazit. Popasovali se s tím velmi statečně a skupinovou prací se to podařilo.

        • Studentský běh
          • Studentský běh
            2. 12. 2021

            Ve velmi sychravém dnu s pravým anglickým počasím se několik statečných žáků z druhého stupně vydalo bojovat v běžeckém závodě, který se běžel podél řeky Orlice. Mladší kategorie na trati 1500 m, starší 2500 m. Kluci měli bohužel velmi silnou konkurenci, ale i přesto závod nevzdali a dokončili ve svém maximálním tempu. Dominancí na stupních vítězů v obou dívčích kategoriích však můžeme považovat naše vystoupení za velmi úspěšné a holkám moc gratulujeme.

          • Modelování těles na kroužku matematiky hrou

            2. 12. 2021

            Děti z 1. a 2. ročníku se na kroužku matematiky hrou seznamovaly se základními pojmy z geometrie. Některé děti trošku potrápily čtyřstěn a krychle, ale objevili se i odvážlivci, kteří se pustili do výroby modelu složitějších těles, jako je například pravidelný dvanáctistěn.

        • Modelování těles na kroužku matematiky hrou
      • Kontakty
        • Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové – Svobodné Dvory, Spojovací 66
        • 728 497 558
        • Spojovací 66/54 503 11 Hradec Králové Czech Republic
        • 50.223123, 15.779437
        • 70886075
        • dv5tdjd
        • 600088880
      • Přihlášení